Rosengård FF

Rosengård FF bildades den 30 augusti 2012 med Husein Miftar som ordförande. Den första matchen som spelades var mot Uppåkra IF och slutade med förlust    3-0. Men sedan dess har föreningen tagit oräkneliga segrar. Här är en kortfattad historik, år för år.

2013 blev en väldigt lyckat första år när Rosengård FF spelade i reservserien (division 8). De två första matcherna gick förlorade, men matcherna efter det gick utan förlust eller oavgjort.
Den första tränaren kom till att bli Fatmir Skrijelj. Laget hade inte jätte talanger som spelare under det första året, det var ju trots allt ett nystartat lag i den lägsta ligan i Sverige. Men med spelarna som laget hade under det året vann de reservserien med blomstrande resultat och gick vidare. Också i skytteligan var Rosengård FF blomstrande och tog förstaplatsen.

2014 blev till att komma en fantastisk andra år när Rosengård FF spelade i division 7. Av 16 matcher vann laget 11 st och slutade längst upp i tabellen.

2015 var en väldigt fin säsong, men kom till att bli ett misslyckande säsong för Rosengård FF, omsättningen var hög, men inte tillräckligt hög nog för att kunna ta sig laget vidare till division 5. Med 13 vinster, 3 oavgjort och 4 förluster var Rosengård FF tillsammans med Teknologkåren IF LTH tvåa, det som skiljde lagen åt var måldifferensen. Med måldifferensen blev Rosengård FF 3:a i tabellen och stannade kvar i division 6.

2016 var inga problem alls. Med ett hungrigt lag var Rosengård FF den mest blomstrande, resultatrika, hög omsättningsbara och bästa laget i serien. Laget gick vidare upp till division 5 med 18 vinster, 1 oavgjort och 1 förlust. Skytteligan var det Rosengård FF som vann. Den nya tränaren var under säsongen den populära Gajur Sadiki.

2017 kom till att bli den sämsta året hittills. Rosengård FF hade väldigt låga meriter och väldigt låga omsättningar. I sjätte plats avslutades serien för Rosengård med 10 vinster, 2 oavgjort och 10 förluster. En ny och mindre utbildad tränare hade hoppat in och gjort sitt bästa, men ej lyckats med att ta sig laget vidare i seriesystemet.

2018 Denna säsong började väldigt segt och fortsatte på det sättet under en tid, men kom senare till att bli den mest lyckade säsongen någonsin. En väldigt stor framgång hade åstadkommits för Rosengård FF. Med en stark och disciplinerad lag blev de division 5 seriesegrare och etta i skytteligan. Med den före detta Palestinska landslagsspelaren Said Mekahal som den nya och militärt disciplinerade tränaren tog sig laget vidare upp till division fyra med blomstrande resultat. I år var det den första gången Rosengård FF spelade i Malmö Mästerskapet. Bland Malmös bästa lag var Rosengård FF en av de mest successiva och kom ända upp till final mot IFK Malmö, men som då förlorade med 4-1 och hamnade därmed tvåa.

2019 Detta år hade blivit lite mer intressant för RFF. Säsongen startades väldigt bra, med ett lag som gladiatorer krossade vi de flesta lagen i serien. Men allt gick inte som man hade hoppats på och i slutet av första säsongen förlorade vi två matcher som hade skadat laget på ett ganska hårt sätt. Efter näst näst sista matchen i första säsongen byttes Said Mekahal ut som tränare mot före detta Superettan spelare Charles Anderson. I andra säsongen såg det bra ut för laget och alla hade stora hopp om att RFF skulle kunna ta sig vidare till Division 3, vare sig det var direkt eller genom kval. Tyvärr blev det ej så och 2019 slutade med att RFF hamnade fyra i tabellen. I Malmö Mästerskapet hade vi ännu en gång kommit till final mot IFK Malmö, och ännu en gång hamnat tvåa.