Rosengård FF

Division 4 Sydvästra börjar om en vecka för Rosengård FF, och alla spelare har jobbat på väldigt tufft och intensivt de senaste 2 månaderna.
Det har dock inte blivit de mest intensiva träningsmatcherna de senaste månaderna på grund av Corona-pandemin, men det har iallafall blivit ganska intressanta matcher.

Vi börjar med lagets match mot Malmö All-Stars (Malmös mest talangfulla fotbollsspelare) som slutade med 7-2 till All-Stars. Resultaten var förväntad men spelet var det inte något att förvänta sig med.
Rosengård FF hade utvecklats och verkligen visat det på plan mot just Malmös mest talangfulla spelare, plus att laget gjorde 2 mål var väldigt fint o se.

Vi kommer nu till en av våra konkurrenter i serien, nämligen Åkarp IF.
Första halvlek var helt och hållet på RFF:s sida. Alla passningar och kontringar var stoppade av lagets mitt och backlinje. I fronten fanns många chanser och stolpar, men målet som Sadik Hassan gjorde kan ej glömmas. Som Messi stormade han sig från mittlinjen mot målvakten genom dribblingar som sen avslutade med just MÅL. Delawar Zadran gjorde det andra målet som Zlatan. I andra halvlek hade RFF dock ej så mycket tur, genom en felpassning mellan målvakten och en av backarna fick sig Åkarps anfallare chansen och gjorde mål. Det andra målet gjorde Åkarp genom frispark som avslutade i en vacker skott i hörnan av målet. Iallafall var det ej någon besvikelse från RFF:s sida då alla var i form och gjorde ett härligt jobb.

BK Olympics U21 lag är nästa matchen laget tog an. Bror till RFF:s fd tränare som ledare för Olympic var de ett starkt lag.
A-laget hade mött de tidigare i början av April månad, och hade lyckats vinna med 1-0. Samma resultat var det i denna match, och lika tufft som förra gången, kom Olympics U lag med en massa chanser både på första och andra halvlek, likaså var det för RFF. Men iallafall gjorde all sitt och lyckades försvara på ett fint sätt.

Vellinge IF är sista destination. Före detta rivalerna hade lyckats gå upp till Division 3 med första plats i tabellen under 2019 års upplaga av Division 4.
Utan några av ordinariespelare, spelade RFF dock ej dåligt alls mot Vellinge, i både första och andra halvlek spelade RFF som soldater med många målchanser som inte slutade med mål. I andra halvleken hade en av spelarna från RFF fått rött kort och med en man mindre hade lagets målvakt försökt stoppa ett anfall som avslutade i straff i 88 minuten. Vellinge tog straffet ganska vackert och matchen slutade med 1-0 vinst för motståndarna. Dock spelade återigen RFF inte på ett besvikande sätt. Alla gjorde återigen sitt jobb och lyckades spela med ett vackert spel.

Med det sagt har Rosengård FF bara FC Bellevue som träningsmatch innan Division 4 börjar. Laget hoppas på fin resultat och kanske till och med Division 3 nästa år.

Rosengård FF
July 24, 2020