Rosengård FF

Ahmad Fakhro avslutar sin karriär som fotbollsspelare på grund av extrem knäskada.

Ahmad skadade sitt korsband för tredje gången i sin karriär på matchen mot Åkarps IF en vecka tidigare, det här är vad han har att säga om det.
-Det är tyvärr så att jag har haft två svåra korsbandsskador tidigare. Och i matchen mot Åkarp skadade jag mig illa, det visade sig vara korsbandet för 3 gången.
När jag hade samtal med min sjukgymnast och läkare så var råden att jag bör lägga skorna på hyllan p.g.a att mitt knä är väldigt dåligt och slitet. Så tyvärr var Åkarps matchen den sista för mig.

Ahmad har spelat fotboll sen han var bara 5 år gammal, och i RFF sen två år tillbaka, här är vad han har och säga om känslorna.

-Jag har spelat fotboll sen jag var 5 år gammal. Känslan att det ska ta slut såhär är väldigt tråkigt, och jag kan inte riktigt behärska det än. Speciellt med tanke på att man endast är 23 år gammal när det hela avslutas.

-Fotboll är en del av livet, och såklart väldigt viktigt för mig. Därför vill jag inte sluta med det bara så där. Jag kommer såklart fortsätta med fotbollen men på ett lite annorlunda sätt än vad jag har gjort tidigare. Jag tänker att fortsätta med det som tränare, därför kommer jag nu hoppa in och assistera Sam (Samer Ali) under denna period vi har framför oss. Sam är en av Malmös bästa tränare, och att få kunna assistera och lära ifrån honom är något som lockade mig.

Ahmad jobbar i dagsläget som skolvärd i Neptuniskolan i Västra Hamnen.

-Jag tycker att RFF är en fantastisk klubb men oerhört stor potential. Jag vill vara med på den fantastiska resan föreningen har att erbjuda. Och kan jag som nu inte delta och spela, så kommer jag delta från sidlinjen med Sam framöver, och i framtiden kanske till och med ta över som tränare för RFFs framtida ungdomslag. Jag har redan halva kunskapen inom ledarskap från mitt jobb, detta kompletterar jag med tränarkunskapen från Sam.

Vi i Rosengård FF vill tacka Ahmed Fahkro oerhört mycket för allt han har gjort för laget.

Rosengård FF
August 27, 2020