Rosengård FF

Det finns Malmöitisk kaxighet. Och så finns det kaxighet á la Rosengård. Rosengårds FF, nykomlingar i division fyra, har en officiell slogan: “Mot Allsvenskan”.

Husein Mitfar är ordförande och grundare i Malmöfotbollens senaste uppstickare Rosengårds FF.

Det är ingen blyg viol. Och hans passion för föreningen är total.

– 2012 grundades föreningen. Vi hade många ungdomar som visade stort fotbollsintresse och 2013 inledde vi med ett lag i reservlagsserie och kom även igång med en U-sektion. Målet var att välkomna alla ungdomar som inte kunde spela i FC Rosengård av olika anledningar.

– Tyvärr bar sig inte ungdomssatsningen inledningsvis. Vi hade inte rätt organisation och förlorade vårat föreningsbidrag från Fritidsförvaltningen. Hela föreningen var illa ute, men nu är verksamheten igång och i sommar/höst inleds en ny stor satsning på ungdomar.

Den senaste tiden är det enbart seniorlaget som har varit i fokus.

– Ett bra A-lag lockar ungdomar, så är det. Så vi börjar där.

Hur hårt satsar ni?

– Vi tänker stort. Jag hoppas att vi vinner division fyra i år och förbereder oss redan nu för division tre 2020.

– Jag vet att vi kommer att nå Allsvenskan!

På hur lång tid? Vinner ni varje serie tar det ändå sex år….?

– Säg åtta år då, säger Husein utan att flacka med blicken.

Ni konkurrerar kanske med FC Rosengård (division två) åtminstone?

– Vi bryr oss inte om vad andra klubbar gör. Vi ska göra stjärnor av lokala ungdomar med en familjär grund.

Husein skulle kunna prata nonstop i en vecka om Rosengård FF.

– Jag brinner för föreningen. Tusen grader. Den betyder allt för mig.

Varför?

– För att den är ett fantastiskt verktyg. Vi tar hand om våra medlemmar i alla sekvenser i livet. Kan via förändra Rosengård kan vi förändra på hela svenska samhället på sikt. Men för att kunna förändra Rosengård måste vi erbjuda ungdomar aktiviteter och arbete.

– Därför är det viktigt med den stora satsningen på ungdomar som sker i sommar och höst. Främst är det unga mellan 4-12 år som vi kommer att rikta oss mot och den stora utmaningen är att hitta rätt ledare.

För att bli en stor klubb krävs en stor organisation? Har ni lärt er läxan?

– Vi har stora målsättningar och har haft fyra års existens utan föreningsbidrag, så det har tagit tid att bygga upp det grundläggande. Men potentialen är stor och ja, vi har lärt oss mycket av dessa första år. Vi vill bli ett gott exempel i både fotbollsvärlden och i det svenska samhället där vi använder det svenska språket och är öppna för alla grupper av människor.

Var ser du föreningen på lite kortare sikt?

– Om tre år ska vi ha lag i alla åldersgrupper – och naturligtvis tjej- och damlag. Nu finns möjligheter att bygga upp någonting nytt.

Läs mer om Rosengård FF och division fyra sydvästra Skåne här:

http://viewer.zmags.com/publication/6ae6f9ed

Källa: http://skanesport.se/2019/03/22/rosengard-ff-division-fyra-nykomlingen-som-siktar-mot-allsvenskan-inom-atta-ar/?fbclid=IwAR2HezVMw32Da3XWI1lsqRnZN-iAN73FByfvYIgI0bW4O22O9Bo4vKberd8

Rosengård FF
March 22, 2019